0

TOURDATA


DE KOPEREN TUIN

De nieuwe muziektheatervoorstelling van Christiaan Kuyvenhoven. Een monoloog naar de roman van Simon Vestdijk, met pianomuziek van Bizet, Chopin, Beethoven & Horowitz. Samen met regisseur Laurens Krispijn de Boer bewerkte hij dit hoogtepunt uit de Nederlandse literatuur tot een ontroerende, muzikale monoloog over het liefdesverdriet van een jongeman in de jaren twintig.

Christiaan kruipt in de huid van Nol Rieske. In een monoloog probeert Nol zijn herinneringen te ordenen. Hij zoekt troost door de pianomuziek uit zijn jeugd te spelen.

Als Nol Rieske door zijn moeder meegenomen wordt naar ‘de Tuin’ raakt hij betoverd door het koperorkest. De muziek neemt bezit van hem en hij danst met Trix, dochter van dirigent Cuperus. Dit merkwaardige, onbereikbare meisje, de drankzuchtige musicus en de magische klanken laten hem niet meer los. Het begin van een aangrijpende, muzikale liefdesgeschiedenis. 

TEAM

SIMON VESTDIJK (1898-1971)
“Hij schrijft sneller dan God kan lezen”, werd er over Simon Vestdijk (1898-1971) gezegd. Met een ongekend veelzijdig oeuvre; een nominatie voor de Nobelprijs; en de toekenning van alle grote literatuurprijzen behoort zijn werk tot de canon van de Nederlandse literatuur. De Koperen Tuin neemt in zijn oeuvre een unieke plek in. Niet alleen vond hij het zelf zijn beste boek: het is verfilmd; er is een hoorspel van gemaakt; en tot op de dag van vandaag raken lezers er door gegrepen en ontroerd.

SIMON VESTDIJK
schrijver (1898-1971)

CHRISTIAAN KUYVENHOVEN
Christiaan Kuyvenhoven is een van de meest veelzijdige musici van zijn generatie. In 2005 won hij de 3de prijs op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours waarna hij de wereld over tourde. Met de voorstelling ‘Cosima’ introduceerde hij een unieke formule van een klassiek concert met theatermonoloog. Ook kwam hiervan de DVD uit, wereldwijd uitgezonden op tv door Brava Klassiek. Om zijn passie voor muziek met een breed publiek te kunnen delen ontwikkelde hij zich als theatermaker. Hij is tevens bekend als presentator van NPO Radio4.

CHRISTIAAN KUYVENHOVEN
piano & spel

LAURENS KRISPIJN DE BOER
Laurens Krispijn de Boer (1983) studeerde in 2012 af aan de regie-opleiding van de Theaterschool Amsterdam. Tijdens zijn opleiding begon hij zich te specialiseren in muziektheater. Voor het 25-jarig bestaan van Nationale Opera & Ballet regisseerde hij ‘La Traviata’ van Verdi, geënsceneerd in de raadzaal van het gemeentehuis van de stad. De Boer ontwikkelde ook een passie voor het teksttoneel regisseerde de voorstelling ‘Brandkoorts’ van Marius von Mayenburg. In 2014 ontwikkelde Laurens een nieuwe opera voor productiehuis de Diamant Fabriek.

LAURENS KRISPIJN DE BOER
regisseur

BLAUWE UUR licht & decorontwerp | STUDIO VINCENT KUYVENHOVEN art direction | RALF MITCH fotografie
STAGECROWD FOUNDATION & CERTO PRODUCTIONS producenten

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list.Please try again
Thanks for subscribing

KEEP IN TOUCH

Neem contact met ons op over reserveringen, sponsoring of boekingen!