Podcast: De Maestro met de Breinaald

Christiaan Kuyvenhoven gaat jongensdroom achterna om dirigent te worden

Pianist en oud NPO Radio4-presentator probeert Mahlers 5de Symfonie uit te voeren in nieuwe podcastserie

Vanaf 17 juni in jouw favoriete podcast-app: De Maestro met de Breinaald. Een productie van The International Conducting Competition Rotterdam, waarin Christiaan Kuyvenhoven onderzoekt wat er voor nodig is om dirigent te worden. Als kind droomde hij al van dit vak en zwaaide hij met een breinaald op zijn slaapkamer mee met opnames. Nu – twintig jaar later – koopt hij een echte baton en probeert hij zijn jongensdroom alsnog in vervulling te brengen: het uitvoeren van Mahlers 5de Symfonie.

In de 6-delige podcastserie probeert Christiaan een echte maestro te worden. Hij volgt lessen bij dirigenten Antony Hermus en Ed Spanjaard, bekijkt oude filmopnames van Leonard Bernstein en spreekt met trompettist Andre Heuvelman over de angstwekkende trompetsolo’s. Ook praat hij met twee deelnemers van het International Conducting Competition Rotterdam over hun dromen en toekomstplannen.

Christiaan Kuyvenhoven gaat jongensdroom achterna om dirigent te worden

Pianist en presentator stelt zichzelf de ultieme uitdaging en wil Mahlers 5de Symfonie leren.

Mahler 5

Mahlers 5de Symfonie is één van de moeilijkste stukken voor een dirigent en vraagt om een toporkest. Christiaan trekt de stoute schoenen aan en belt het Rotterdams Philharmonisch Orkest om te vragen of hij een repetitie mag leiden.

Lukt hem dit? Slaagt hij erin om dit veeleisende vak onder de knie te krijgen? Je hoort het in De Maestro met de Breinaald. Vanaf 17 juni komt er elke donderdag een nieuwe aflevering uit op alle podcastplatforms,

 

The International Conducting Competition Rotterdam

The International Conducting Competition Rotterdam

Het International Conducting Competition Rotterdam (ICCR) is een nieuw internationaal concours voor dirigenten. Bij de eerste editie, die plaatsvindt van 26 mei t/m 3 juni 2022, dirigeren de deelnemers het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Orkest van de Achttiende Eeuw, Sinfonia Rotterdam, DoelenEnsemble, Rotterdam Symphony Chorus. Meer dan 30 namen hebben zich als jurylid aan het concours verbonden, waaronder de dirigenten Karina Canellakis, Ton Koopman, James MacMillan, Wayne Marshall, Lahav Shani, musicus Maxim Vengerov, Deborah Borda (CEO New York Philharmonic) en Sophie de Lint (directeur Nationale Opera).

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment