Kindermuziekweek: Pianospelen zonder piano

Pianospelen zonder piano

De Kindermuziekweek is weer in volle gang! Van 9 t/m 16 april kunnen kinderen genieten van een dikke week doordrénkt van muziek. Iedere dag zijn er op de website en het YouTube-kanaal van de kindermuziekweek livestreams te zien en gaan nieuwe video’s in première. Speciaal voor deze week maakte Christiaan i.s.m. Liszt Utrecht de YouTube-serie Pianospelen zonder piano. 

In 3 video’s leert Christiaan je een aantal basistechnieken van het pianospelen: de juiste houding, hoe je je vingers optilt, welke patronen je allemaal kunt maken en nog veel meer. En daar heb je helemaal geen piano voor nodig! Een tafel, een stoel, en natuurlijk je 10 vingers zijn voldoende! Een beetje geduld heb je misschien ook nodig… want zelfs zonder piano zul je merken dat pianospelen best lastig is. Maar doe je je best, dan ben je binnen de kortste keren net zo vingervlug als hij!

Meer Kindermuziekweek? Het complete blokkenschema vindt je hier.

Les 1: De Basistechniek

Kindermuziekweek

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. De Stichting Kindermuziekweek willen wij ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. Hiermee geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt.

“Muzikale ontwikkeling draagt bij aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen.”

Iedere deelnemer aan de Kindermuziekweek stelt zelf een inhoudelijk programma samen. Hierdoor bieden wij een palet van zeer uiteenlopende activiteiten in verschillende genres die verspreid zijn door het hele land.

Het is onze rol om de activiteiten te bundelen, makkelijk toegankelijk te maken en landelijk te promoten. Wij besteden extra aandacht aan het bereiken van kinderen die weinig met muziek in aanraking komen door ons met nadruk te richten op scholen, crèches en naschoolse opvang.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment