Nieuw pianofestival: De Piano Biënnale

Nederland is een nieuw pianofestival rijker: de Piano Biënnale. Van 13 t/m 16 mei 2021 transformeren Nijmegen en Arnhem in het pianowalhalla van Nederland. Artistiek leidster Daria van den Bercken heeft een veelzijdig online programma samengesteld waarin de piano centraal staat. Combinaties met andere kunstdisciplines vormen daarin de rode draad. Op 13 mei, 21:45 opent het pianofestival met een interactieve late night-talkshow, gepresenteerd door Christiaan Kuyvenhoven en Hadassah de Boer.

Interactieve talkshow

Op de eerste avond van de Piano Biënnale komt het héle festival voorbij in een echte late-night talkshow om 21:45 uur. Live vanuit Musis Arnhem krijgen presentatoren Hadassah de Boer en Christiaan Kuyvenhoven van hun tafelgasten een voorproefje op een nieuw pianofestival vol hoogtepunten. Met Daria van den Bercken nemen we het festivalprogramma door, Hannes Minnaar verklapt dat hij eigenlijk helemaal niet van de piano houdt (of toch wel…), en Jurriën Schobben van Introdans legt uit hoe een choreografie ontstaat. Julien Brocal speelt Chopin, en dat kan hij als geen ander.  Komt er opeens een brandende vraag in je op? Tijdens de talkshow staan al onze lijnen open voor vragen via de live-chat! Kijk gratis mee via Facebook.

Talkshow nieuw pianofestival Piano Biënnale met Christiaan Kuyvenhoven en Hadassah de Boer

Opening nieuw pianofestival Piano Biënnale: talkshow met Christiaan Kuyvenhoven en Hadassah de Boer, live vanuit Music Arnhem. Online te bekijken op 13 mei, 21:45 uur.

De Piano Biënnale

Piano Biënnale is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken. Het festival biedt een platform voor musici die buiten gebaande paden willen treden om een nieuw en groter publiek te bereiken voor pianomuziek. Een verfrissend nieuw pianofestival waar de piano centraal staat, omringd door andere genres en kunstvormen. De muziek is het vertrekpunt, de diverse kunstdisciplines zorgen voor prikkelende presentaties. Voor de liefhebber én de nieuwkomer in de concertzaal. Voorkennis is niet nodig. Enkel nieuwsgierigheid.

OVER KMTF

Daria richtte vijf jaar geleden Keys to Music Foundation op. Naar eigen zeggen ‘om projecten naar eigen visie en smaak te kunnen doen’. En, om als musicus actief een bijdrage te leveren aan het bereiken van een nieuw, en jonger publiek.

Om de muziek meer bekendheid te geven, bracht Daria haar pianospel naar het publiek toe. Zo reed ze pianospelend langs de Amsterdamse grachten en speelde ze zelfs hangend aan een hijskraan boven haar publiek. Ze maakte internationaal furore met de projecten Handel at the Piano en Keys to Mozart. ‘Pure, onbevangen verbazing’ is wat haar drijft zoals ze in een populaire TED-Talk uitlegt.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment